V tednu otroka z naslovom “Otrok, nepopisan list” smo organizirali vrsto dejavnosti, namenjenih spodbujanju ustvarjalnosti, gibanja in raziskovanja pri otrocih. Osrednja tema tedna, ki je izpostavljala otroka kot “nepopisan list”, je simbolizirala njegovo neomejeno zmožnost razvoja in oblikovanja lastne zgodbe.

Ena od ključnih dejavnosti je bilo risanje z naslovom “Jaz – Nepopisan list”, kjer so otroci skozi risbe raziskovali svojo identiteto. Ta dejavnost je bila izjemno pomembna za razvoj samopodobe in samozavesti, saj so otroci preko umetnosti dobili priložnost izraziti, kdo so in kaj želijo postati. Risanje jim je omogočilo, da se na igriv in sproščen način osredotočijo nase kot posameznike s potencialom.

Otrokom smo predstavili zgodbo “Mavrično moštvo”, ki je predstavila različne junake, vsak po svoje edinstvene, vendar skupaj tvorijo celoto, polno barvitosti in raznolikosti. Zgodba je subtilno podajala pomembna sporočila o sodelovanju, sprejemanju drugačnosti in izražanju čustev. Po poslušanju zgodbe so otroci skozi likovno dejavnost izrazili svoje doživljanje pripovedi. Tako so tudi nastale barvite mavrične majice, ki sedaj krasijo prostore našega vrtca.

Poleg tega je lutkovna predstava z naslovom “Debela repa”, ki sta jo zaigrali strokovni delavki našega vrtca, otroke popeljala v svet domišljije in jih spodbudila k ustvarjalnemu razmišljanju. Lutke so oživele pred njihovimi očmi, kar je prispevalo k njihovi domišljiji in razumevanju zgodb, hkrati pa so se naučili sodelovanja in opazovanja v skupini.

Fizičnih aktivnosti ni manjkalo, saj so otroci sodelovali v gibalno-rajalnih igrah, kjer so skakali, tekli in se gibali na različne načine. Te igre so bile pomembne za razvoj njihove telesne koordinacije in fizične aktivnosti, obenem pa so jim omogočale sprostitev in zabavo.

Zapisala: Oxana Murtić

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri