V našem vrtcu smo obeležili prihod jeseni z nepozabnim obiskom Tetke Jeseni, ki je otroke popeljala v čaroben svet jesenskih barv, plodov in naravnih pojavov. Namen dejavnosti je bil, da otroci skozi igro in gibalne aktivnosti spoznajo značilnosti tega letnega časa ter hkrati razvijajo domišljijo, sodelovanje in gibalne spretnosti.

Tetka Jesen, ki je s svojo barvito podobo in košaro polno jesenskih plodov takoj pritegnila pozornost otrok. Skupaj smo prepevali jesenske pesmi, reševali uganke, se igrali rajalne igre, v katerih so otroci s posnemanjem gibov vetra in listja razvijali svojo domišljijo in motorične spretnosti.

Otroci so aktivnosti sprejeli z velikim navdušenjem. Ves čas so bili aktivno vključeni v igro in z radovednostjo raziskovali vsak jesenski element, ki jim ga je predstavila Tetka Jesen.

 

Otroci najstarejši skupine so se udeležili Miniolimpijade na stadionu, kjer so se pomerili v različnih gibalnih nalogah in preizkušnjah. Dogodek je bil zasnovan tako, da je otrokom na igriv in sproščen način omogočilo preizkušanje različnih športnih veščin, spodbujanje telesne dejavnosti ter razvijanje vztrajnosti in sodelovanja. Otroci so se gibali po različnih postajah in tako imeli različne gibalne izzive.

Otroci so z veliko energije in veselja sprejemali vsako novo nalogo. Posebej so uživali v štafetnih igrah, kjer so s sodelovanjem in vzpodbujanjem drug drugega krepili skupinski duh. Zmaga ni bila v ospredju, saj je bil poudarek na sodelovanju in zabavi, kar je prispevalo k pozitivnemu vzdušju in motivaciji za uspešno opravljanje nalog.

Zapisala: Oxana Murtić

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri